Contact

Sneller Testen B.V.
LET OP! Gewijzigd per 1 januari 2021 
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal

Heeft u een vraag? Bekijk eerst hieronder de veelgestelde vragen. Vind hier snel en direct het antwoord op vele vragen. Handig wanneer u direct antwoord wilt hebben. 

Veelgestelde vragen

Vanwege een toenemend aantal Corona besmettingen laten steeds meer mensen zich testen bij de GGD. Afhankelijk van de testlocatie loopt de wachttijd  medio oktober 2020 op van enkele dagen tot zelfs een week. De uitslag van de PCR-test, die door de GGD wordt uitgevoerd, duurt  1 – 2 dagen. Totdat de uitslag bekend is, moet men (en eventuele gezinsleden) in quarantaine.

Voor u, uw gezin en uw bedrijf betekent deze wachttijd  tijdverspilling of productiviteitsverlies, want hoe de procedure ook verloopt, u verliest dagen voordat u de juiste beslissing kunt nemen.

In samenwerking met Stichting Hulptroepen Alliantie bieden wij voor u een sneller alternatief. Bij onze Drive Trough locatie in Veenendaal nemen wij voor u een Covid-19 sneltest af waarbij u na 15-30 minuten de uitslag krijgt.   Zo willen wij bijdragen om tijdens deze pandemie een klein deel van dit grote maatschappelijke probleem voor u weg te nemen.

Wij maken gebruik van de Roche SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test. De test bestaat slechts uit een ‘neus swap’ en zal worden afgenomen door medisch getraind personeel (veelal (oud) verpleegkundigen, verpleegkundigen in opleiding en  co-assistenten) onder supervisie van huisarts H. Rijken. Terwijl u in de auto blijft zitten met uw raam open wordt er een diepe nasopharyngeale (neus-keel) swab bij u afgenomen. Dit kan een hoestprikkel of tranend gevoel veroorzaken. Het afgenomen materiaal wordt vermengd met een vloeistof waarbij de uitslag vervolgens na 15-30 minuten ter plekke kan worden afgelezen. Hiervoor is geen laboratorium nodig. Zie voor meer info   https://youtu.be/FAx6ZGwYoxs

Wij gebruiken de Roche SARS Cov2 Ravid Antigen Test, CE-gemarkeerd. Het OMT heeft op basis van de huidige onderzoeksresultaten geadviseerd dat deze test betrouwbaar genoeg is om in te zetten. De resultaten komen bij (milde) klachten redelijk overeen met de PCR-test die wordt gebruikt door de GGD. De PCR test wordt over het algemeen als meest betrouwbaar gezien, maar geeft ook geen 100% garantie en de uitslag duurt langer, meestal 24 uur. Daarom is de Roche SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test vooralsnog de best bruikbare methode om onnodig werkverzuim bij mensen met milde klachten te beperken.

Uit 9 prospectieve Nederlandse studies zijn de volgende resultaten naar voren gekomen; Het aantal onderzochte personen N=3697. Bij milde symptomen blijkt een positieve sneltest in 99,8% ook daadwerkelijk positief (specificiteit 99,8%). Een negatieve sneltest komt gemiddeld voor 80,2% overeen met de PCR. Dit percentage wordt hoger (tot 95,2%) naarmate men zieker is (lagere CT-waarde) en lager naarmate men weinig tot geen klachten heeft.  Mocht hier nieuwe informatie over komen houden wij u op de hoogte.

Op basis van deze resultaten is het belangrijk om een negatieve testuitslag met enige voorzichtigheid te interpreteren. U kunt dan blijven werken, maar mocht u zieker worden, vooral met typische covid-19 klachten zoals verkoudheid in combinatie met verlies van reuk en smaak, neemt u dan vooral geen risico en blijf thuis. In een vroeg stadium na contact met een besmet persoon adviseert het OMT bij een negatieve sneltest binnen 4 dagen nogmaals te testen. Dit mag een sneltest zijn maar ook een PCR-test. Het RIVM adviseert om voor (ernstig) zieke mensen in het kader van een zorgvraag (ziekenhuis, huisartsenzorg) of mensen met een groter risico op complicaties een PCR test te gebruiken.

Sinds 1 december 2020 kan uw quarantaine verkort worden door een negatieve test op dag 5, mits u geen klachten heeft. Houdt u verder altijd aan de RIVM maatregelen. Zie ook https://www.rivm.nl/documenten/status-validatie-sars-cov-2-antigeen-sneltesten

Ja dat kan, al hoewel uit de meest recente onderzoeken blijkt dat de testen bijna overeenkomen kan het zijn dat er verschillende uitslagen ontstaan.  

Dat betekent dat er bij u op het moment dat u werd getest geen corona is aangetoond. Als u geen of milde klachten heeft kunt u blijven werken.

Op basis van de resultaten is het belangrijk om een negatieve testuitslag met enige voorzichtigheid te interpreteren. U kunt dan blijven werken, maar mocht u zieker worden, vooral met typische covid-19 klachten zoals verkoudheid in combinatie met verlies van reuk en smaak, neemt u dan vooral geen risico en blijf thuis. In een vroeg stadium na contact met een besmet persoon adviseert het OMT bij een negatieve sneltest binnen 4 dagen nogmaals te testen. Dit mag een sneltest zijn maar ook een PCR-test. Het RIVM adviseert om voor (ernstig) zieke mensen in het kader van een zorgvraag (ziekenhuis, huisartsenzorg) of mensen met een groter risico op complicaties een PCR test te gebruiken.

Sinds 1 december 2020 kan uw quarantaine verkort worden door een negatieve test op dag 5, mits u geen klachten heeft. Houdt u verder altijd aan de RIVM maatregelen. Zie ook: https://www.rivm.nl/documenten/status-validatie-sars-cov-2-antigeen-sneltesten

 

Helaas lijkt u besmet te zijn met COVID-19, u krijgt het advies om gelijk in quarantaine te gaan en wij zullen dit melden bij uw lokale GGD.

U moet thuis blijven omdat u besmettelijk kunt zijn voor anderen. Alle mensen die bij u in huis wonen moeten ook thuis blijven. Zij zijn misschien door u besmet met het Corona-virus. 
Zo kan het virus niet verder verspreiden. 

Hieronder staan regels waaraan u zich moet houden.
Het kan soms best moeilijk zijn.
En het heeft invloed op uw gewone leven.
Maar het is wel belangrijk dat u de regels volgt.

Wanneer mag u weer naar buiten en bezoek ontvangen?
U mag pas weer het huis uit en bezoek krijgen als u:

 • 7 dagen geleden ziek werd
 • én 24 uur geen klachten meer heeft van het Corona-virus. 

Sommige mensen mogen pas naar buiten en bezoek ontvangen als ze langer dan 14 dagen geleden ziek werden. Bel met de GGD wanneer u weer naar buiten mag.

Mag u weer het huis uit? Volg dan de algemene regels tegen het Corona-virus van de overheid. Kijk op Rijksoverheid.nl voor meer informatie. 

Regels voor andere mensen die in uw huis wonen:

Alle mensen die bij u in huis wonen moeten 10 dagen thuis blijven.
Zij krijgen een andere brief met regels.
Het is belangrijk dat ze deze regels volgen.
Zo kan het virus niet verder verspreiden.

Blijf thuis en ontvang geen bezoek:

 • U mag niet naar buiten, naar school, de winkel of naar het werk.
 • U mag wel in uw tuin of op uw balkon zitten.
 • Er mag niemand bij u op bezoek komen, behalve voor medische hulp (bijvoorbeeld huisarts, GGD).
 • Alleen de mensen die bij u wonen, mogen samen met u in huis zijn. 

2 afbeeldingen: niet naar dokter, bellen met dokter 

 • Heeft u medische hulp nodig? Ga dan niet naar de huisarts of het ziekenhuis. Bel dan eerst met uw arts. Vertel aan de arts dat u het Corona-virus heeft en thuis bent.
 • De mensen die bij u in huis wonen mogen geen bezoek ontvangen. Lees de regels hierover in de informatie voor mensen die bij iemand wonen met het Corona-virus.
 
Hoe ga ik met de mensen om die bij mij in huis wonen?
3 afbeeldingen: thuis blijven, 1,5 meter afstand, raam open frisse lucht 
 • Blijf zoveel mogelijk in uw eigen kamer. Daar slaapt u ook en u slaapt alleen.
 • De andere mensen in huis komen zo weinig mogelijk in uw kamer.
 • U bent zo weinig mogelijk bij andere mensen in huis in de buurt.
 • U blijft op 1,5 meter afstand van andere mensen in huis. Dus niet knuffelen, niet zoenen en geen seks.
 • Gebruik uw eigen aparte bestek, borden, bekers en glazen.
 • Gebruik uw eigen tandenborstel.
 • Gebruik uw eigen aparte handdoeken.
 • Heeft u meer badkamers en WC’s in het huis? 
  Gebruik dan een andere WC en een andere badkamer dan de mensen die bij u wonen.
 • Heeft u 1 WC en 1 badkamer in huis die u deelt met anderen?
  Maak dan de WC en badkamer elke dag schoon.
 • Zet in de kamers waar u bent een paar keer per dag 30 minuten een raam open. Zo komt er frisse lucht binnen.
 
Hoesten en niezen in uw elleboog en handen wassen

3 afbeeldingen: papieren zakdoekjes, hoesten in elleboog, handen wassen 

 • Was regelmatig uw handen met water en zeep. Doe dit altijd:
  • na hoesten en niezen
  • nadat u op de WC bent geweest
  • na het schoonmaken en opruimen
  • voor het koken en eten.
 • Gebruik voor het hoesten een papieren zakdoek.
 • Heeft u geen papieren zakdoek? Hoest dan in uw elleboog.
 • Gebruik een zakdoek maar 1 keer en gooi de zakdoek in de afvalbak. Was daarna uw handen.
 
Zorg voor een schone kamer

3 afbeelingen: lichtknopje en deurklink, handen wassen, raam open frisse lucht 

 • Blijf zoveel mogelijk in een aparte kamer.
 • Zet in de kamers waar u bent een paar keer per dag 30 minuten een raam open. Zo komt er frisse lucht binnen.
 • Maak de badkamer en de WC elke dag  schoon. Maak ook de kraan, lichtknoppen en deurklink schoon.
 • Was daarna uw handen met water en zeep.
 
Zorg voor een schoon huis

3 afbeeldingen: schoonmaken met bleek, lichtknopje en deurklink, handen wassen 

 • Als het kan, maak dan uw eigen kamer en badkamer schoon. De mensen bij u in huis maken de andere kamers in het huis schoon.
 • Maak eerst de dingen die u veel gebruikt elke dag, zoals nachtkastjes, deurklinken en lichtknoppen schoon.
 • Maak eerst met gewoon schoonmaakmiddel schoon.
 • Maak daarna alles wat u veel aanraakt met uw handen met bleekwater schoon. Zoals de doorspoelknop van de wc, deurklinken en lichtknoppen. 
  Pak hiervoor een emmer met 5 liter water. Doe hier een koffiekopje bleekwater in. Bleekwater kunt u in de supermarkt kopen.
 • Doe de schoonmaakdoek daarna direct in de was.
 • Was daarna uw handen met water en zeep.
 
Zorg voor schone spullen
 • Zorg dat andere mensen uw poep, spuug, snot, zweet en plas niet aanraken.
 • Gooi uw wasgoed in een aparte wasmand.
 • Doe de was op 40 graden of warmer in de wasmachine.
 • Was met een heel wasprogramma en normaal wasmiddel.
 • Doe uw afwas in de vaatwasmachine op een uitgebreid wasprogramma of doe uw afwas apart van de andere afwas, met afwasmiddel en heet water.
 • Gooi uw afval in een aparte afvalzak in uw eigen kamer. De zak mag gewoon in de (grijze) afvalbak voor het restafval.
Wilt u via onderstaande link nog 1x willen proberen te reserveren vanaf een computer?
(Let op dat u geen spatie gebruikt tussen postcode of telefoonnummer)
https://snellertesten.nl/afspraak-maken/
Mocht het echt niet lukken stuur ons dan een e-mail, met uw voorkeurstijdsstip. 

Bij uw afspraak noteren wij alleen uw telefoonnummer, adresgegevens, email-adres en nummerbord. Bij een positieve uitslag zijn wij verplicht om ook uw BSN-nummer tijdelijk te noteren en uw informatie door te geven aan de GGD via de beveiligde zorg-mail van onze arts. Dit omdat Covid-19 een meldingsplichtige zieke is. Zelf verwijderen wij hierna uw gegevens. 

Het zou kunnen zijn dat onze bevestigingsmail in uw SPAM-box is terecht gekomen of om een andere reden niet bij u terecht is gekomen. Geen nood, ook op basis van uw bankafschrift en kenteken laten wij u gewoon toe op het door u geselecteerde tijdslot. 

Als u een schriftelijke bevestiging van de uitslag nodig heeft dan kunt u deze ontvangen. Let wel op want dit kan vanwege het beschermen van uw persoonsgegevens enkel indien u dit ter plekke bij het horen van de uitslag aangeeft en hierbij uw ID-bewijs toont. Naderhand kunnen wij dit niet meer voor u regelen want wij kunnen dan niet meer aantonen wie er in uw auto heeft gezeten.

Wij hebben ons gespecialiseerd in SnelTesten, op onze site kunt u lezen welke test wij precies gebruiken. Garanties per land kunnen wij helaas niet afgeven, u bent zelf verantwoordelijk om te onderzoeken of deze test geaccepteerd wordt door het land van uw keuze. Deze regels veranderen namelijk zeer regelmatig en daarmee is het voor ons te tijdrovend om dat voor alle landen helder te hebben. Dit is één van de redenen waarom wij onze test zo voordelig kunnen aanbieden. Wel kunnen wij de uitslag schriftelijk voor u bevestigen in het Engels. Hiervoor dient u onze medewerker uw ID-bewijs te tonen voorafgaand aan de test. Zie ook het antwoord op de vraag met betrekking tot schriftelijke bevestiging.

Ja dat kan. Onze medewerkers zijn ook getraind om de SnelTest bij kinderen af te nemen. We nemen voor kinderen extra de tijd en leggen altijd even rustig uit wat er precies gaat gebeuren. Na afloop ontvangen de kinderen een ‘dapperheid-diploma’. Wij kunnen indien gewenst ook de ondiepe neustest bij uw kind afnemen. Lees hiervoor even het antwoord op de volgende vraag.

Sinds kort biedt Sneller Testen BV ook ondiepe neustesten aan, die slechts 2-2,5cm de neus in gaan. Deze test is vooral geschikt voor kinderen of mensen die veel hinder ondervinden van een diepe test in de nasopharynx.

Het grote voordeel: de ondiepe test is minder belastend.

Maar er zijn ook nadelen. Het afnemen van de test duurt langer; beide neusgaten moeten 15 seconden worden getest ten opzichte slechts enkele seconden in 1 neusgat bij de diepe neustest.

De betrouwbaarheid komt bij mensen met klachten (Ct-waarde <30) voor 90,6% overeen ten opzichte van de diepe sneltest van Roche.

Kortom: de ondiepe neustest heeft zeker voordelen maar het testen duurt langer en de resultaten zijn net iets minder betrouwbaar. Daarom zetten wij deze niet standaard in, maar bieden wij hem wel aan. Onze testers zullen dit ter plekke aan u voorleggen. U kunt er ook expliciet om vragen.  

Bron: https://hulptroepen.nu/app/uploads/2021/02/Roche-Sales-Aid-SARS-CoV-2-Rapid-Antigen-Test-English-0023-1.pdf

Wij ontvangen u bij voorkeur in een personenauto. Grote bestelwagens (zoals de Volkswagen Crafter en Mercedes Sprinter) passen niet door onze straat, kleine bestelwagens (zoals de Volkswagen Transporter en Mercedes Vito) zijn ook welkom, met de scooter of fiets bent u met een mondkapje op ook welkom. Echter is dit vanwege de vele auto’s geen aanrader.

Als u als bedrijf een verzamelfactuur wenst te ontvangen en/of uw medewerkers niet wilt vragen om de test voor te schieten, dan kunt u vouchers kopen. Als u dat wilt sturen wij u een factuur voor 10 vouchers, u ontvangt van ons dan een code die 10x gebruikt kan worden. Uw medewerkers kunnen dan zelf een afspraak inplannen of u kunt dit voor hen verzorgen. Indien u hier gebruik van wilt maken hebben wij enkel uw bedrijfsgegevens nodig die u ons kunt sturen via info@snellertesten.nl Binnen een dag ontvangt u dan de voucher-codes. 

Het is voor ons geen enkel probleem als er twee mensen in een auto tegelijk moeten worden getest. Plan hiervoor wel twee afspraken in en let op dat bij een mogelijke vaststelling van Corona bij een van de passagiers volgens de richtlijnen van het RIVM de ander ook in quarantaine zal moeten. 

Wanneer u ontevreden bent, stellen we het op prijs dat u dit persoonlijk met ons bespreekt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede, dan kunnen wij proberen het voor u op te lossen. U kunt uw klacht ook via de e-mail bij ons kenbaar maken via info@snellertesten.nl  

Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt het klachtenformulier gebruiken op de website van SKGE. De klachtenfunctionaris is eventueel te bereiken op telefoonnummer 088 0229190 of door het klachtenformulier in te vullen..

Als u er met Sneller Testen BV en met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is.

Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie kunt u in de folder vinden in de wachtkamer en op www.skge.nl.

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact met ons opnemen via info@snellertesten.nl

Ervaringen

"Reeds twee mensen laten testen, gelukkig beide negatief, snelle service dik tevreden!"
Rijk van Manen
horlogerie 
van manen
"Werkt super! Echt snel!
Ik kan gelukkig weer normaal door, blij mee!"
Edith van der Woerd
"Een snelle en betrouwbare uitslag, voor iedere ondernemer van groot belang!"
Isabelle Cox
OLENZ
Notarissen